vrijdag 13 juli 2018

Barcelona.


Het hoogtepunt van het duivenseizoen volgens velen. Barcelona is een blijft een attractie in duivenland. Een sportief hoogtepunt is het voor mij niet. Het is wel een ongeloofelijke prestatie voor de duifjes die hun hok binnen de 48 uur bereiken. Maar dit is maar weggelegd voor de minderheid. Meer dan 2/3 van de duifjes waren toen nog niet thuis.


Vroeg of laat wil ik ook eens een duifje mee geven op Barcelona. Maar mijn hele seizoen afstemmen op één vlucht... nee dat nooit. Ik ken heel veel liefhebbers die ontgoocheld zijn in de uitslag van hun Barcelonavliegers.


Voor mij blijven de wekelijkse Noyonvluchten het hoogtepunt. Begin van de week heb ik op mijn weduwnaarshok wel meer lucht laten binnenkomen. Onder de spoetnik kan ik een plaat wegnemen. Normaal doe ik die enkel weg tijdens de winter. Tijdens het seizoen is deze toe om de weduwnaars rustig te houden.
Met de hoge temperaturen van de laatste weken had ik de indruk dat de luchtcirculatie op het weduwnaarshok niet optimaal was. Het verschil met het hok van de jongen was groot. Het was veel aangenamer op het hok van de jongen (met extra verluchting) dan op het hok van de weduwnaars.
De laatste weken is het niveau van mijn weduwnaars iets naar beneden gegaan. Vorige jaren bleven ze op niveau presteren tot eind juli.


Zondag zien we wel of de extra lucht voor extra kopprijzen zorgt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten