vrijdag 22 juni 2018

Vorige zondag ging het snel bij de oude op Noyon in Beersel. De 8ste prijs bij onze buren in Halle zou in Beersel niet op de uitslag hebben gestaan! Ook ten opzichte van de jaarlingen in Beersel zelf was het verschil duidelijk. De 10de jaarling zou bij de oude ook geen prijs gehad hebben.


Nog eenvaststelling. Bij de jongen hebben er maar 10 jongen twee weken na elkaar prijs en al 2 weken na elkaar kunnen er maar 3 melkers hun 1ste afgegeven jong in de prijzen klasseren.


Op eigen hok heb ik beslist van met de jongen niet op de schuifdeur te spelen. Waarom? De beslissing is voor 50% op het gevoel genomen. Ik heb regelmatig handelingen die ik doe waarvoor ik niet onmiddellijk een uitleg kan geven. Noem het mijn duiveninstinct. Ook al sla ik de bal regelmatig volledig mis met mijn instinct...
Maar de komende weken zal ik proberen om elke jonge duif gemotiveerd in te korven. Wie al een partner heeft op een nestje. Wie nog geen vaste partner heeft zal ik motiveren met oude duivinnen en doffers. Zaterdagmorgen laat ik de 'singles' samen op een hok met deze oude duivinnen of doffers. De eerste weken doen we dit ook op woensdagavond. Hoe sneller ze het spelleke door hebben, hoe vlugger de resultaten volgen.


Het weer voor het weekend ziet er goed uit. Normaal zullen ze zondag vlug kunnen lossen...als er geen nevel hangt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten