donderdag 14 juni 2018

Ramp.


Neen, het was zondag geen ramp met de jonge duiven. Wel een keiharde wedstrijd voor jongen met nog weinig ervaring. Zelfs de jongen die al enkele Quievrains in de vleugels hadden, vielen niet zoals je zou verwachten.
Mijn 42 jongen gingen van Soignies (25km) naar Noyon (158 km). Uiteindelijk valt het best wel mee.Maandag kwamen er nog 2 thuis. Eentje in heel slechte toestand... dag nadien lag het dood. Woensdag kwam er nog één thuis. Rest nog 7 jongen van de 42.
Gezien de omstandigheden ben ik best tevreden. De jongen die thuis zijn hebben er een pak ervaring bij. Sommige zijn wel erg diep moeten gaan. Wie zaterdag niet 100% fit is, blijft thuis.


Bij de oude en jaarse verliep de wedstrijd ook niet optimaal. Verschillende goei duiven misten... komt het door de eerste lossing met een grote groep jonge duiven? Ben er niet echt zeker van, maar zou kunnen.


Voor het weekend zijn we volgens de huidige voorspelling verlost van die oostenwind... maar we gaan niet klagen! Tot op heden ben ik tevreden met de prestaties van mijn kleppers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten