dinsdag 17 april 2018

Uitslagen Noyon.


Vanaf heden kan je de uitslag van Noyon ook terugvinden op PIPA :


https://www.pipa.be/nl/clubs/belgium/vlaams-brabant/ware-vrienden-der-verre-drachten


Voor volgers die een mailtje wensen eens de uitslag op de site staat, kunnen zich met een simpele klik registreren om onze uitslagen op te vragen via 'volg deze club'


Zondag was het schitterend weer. Ondanks de zuid en op sommige plaatsen zelfs zuid zuidoosten wind, kan ik mij toch 4 keer in de 10 eerste vestigen. 2 keer bij de oude en 2 keer bij de jaarse.
Om de hoofdvogel af te schieten kwamen ze zondag te kort. Met 6 op 6 in de oude per 3-tal en 8 op 12 in de jaarlingen kunnen we niet anders dan tevreden zijn ! In totaal 8 prijzen per 10-tal op 18 duiven.


Eentje haalde de eindstreep niet... het zomerjong welke vorige week de eerste vloog op Quievrain.
Misschien komt hij er de komende dagen nog door. Maar weerom een bewijs dat het voor zomerjongen welke in hun geboortejaar de grote mand niet gezien hebben, niet makkelijk is.


Bij onze jongen van de 1ste en 2de ronde zijn we begonnen met ze de lucht in te jagen. Tot op heden gingen ze amper de lucht in... zoals hier elk jaar het geval is. Normaal lukt het om ze na 1 week zonder hulp hun rondjes te laten vliegen. En liefst iets meer dan rondjes rond de kerktoren. Als ze gezond blijven gaan ze binnen 3 weken de mand in om ervaring op te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten