dinsdag 30 januari 2018

Eindelijk!

De weduwnaars zitten terug op weduwschap. Alle jongen en duivinnen zijn verwijderd. De nestbakken terug netjes en het vuile stro ligt al op de mesthoop van boer Demol in Alsemberg. Eindelijk terug rust op het weduwnaarshok.
De kweek met de weduwnaars vind ik één van de vervelendste periodes van het jaar. Maar omdat ik er elk jaar heel goeie jongen uit kweek, vind ik het heel belangrijk!
De volgende weken staan de weduwnaars op dieet. 70% gerst en 30% gerrit plus.

De jongen komen al eens kijken in de volière die voor hun hok staat. Het hok gaat pas in de loop van volgende week open. Eerst goed wennen aan de omgeving en kraaien,kauwen en eksters die rond het hok kabaal maken.

Op pitts staat er momenteel een bon van mij. Op vraag van een vriendelijke vrouw van pitts schenk ik een bon ten voordele van hun website. Op de website staat een bon voor een zomerjong van 2018. Maar dit valt nog te bespreken. Van de eerste en tweede ronde gaat er geen enkel jong weg. Mijn nationale asduif komt langs moeders kant uit een zomerjong ... 't is maar een hint...
En waarom geen eieren van de weduwnaars in maart... vader van mijn nationale asduif is ne weduwnaar...en zit nog steeds op het weduwnaarshok...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten