zaterdag 16 december 2017

Winterkweek 2018

We zijn vandaag 14 dagen na de koppeldatum. Alles verloopt beter dan de voorbije jaren. Bij de kwekers pluk ik de vruchten van de voorkoppeling. De maand voor ik gekoppeld heb, heb ik alle kwekers wekelijks 1 of 2 dagen samengelaten. Op 1 koppel na heeft elke kweekdoffer een nieuwe duivin. Door ze elke week even samen te laten wisten de duivinnen perfect in welke bak ze moesten zijn. Ook een voordeel: de duiven groeien naar een soort winterform.
De weduwnaars werden bijgelicht, maar niet voorgekoppeld. Op 2 oude weduwnaars na, hebben alle jaarse weduwnaars een bak en duivin moeten inpalmen. Ik forceer niets. Ik laat alles op zijn beloop.
De 4 duivinnen waarmee ik ga spelen, heb ik gekoppeld met 4 oude weduwnaars. Deze zitten op het hok naast de weduwnaars.
Alles werd gekoppeld op zaterdag 2 december 2017. Eerste vaststelling. De kwekers hebben 2 dagen vroeger gelegd dan de weduwnaars... resultaat van de voorkoppeling.

Legdata 2de ei kwekers:

12 dec: 4 koppels
13 dec: 6 koppels
14 dec: 2 koppels  alle 12 koppels gelegd

Weduwnaars:

13 dec: 1 koppel
14 dec: 3 koppels
15 dec: 8 koppels
16 dec: 2 koppels

2 weduwnaars hebben na 14 dagen nog niet gelegd. Het heeft even geduurd voor ze gepaard waren. Hebben nu wel al een nestje. Zullen dus in de komende dagen ook wel leggen.

1 probleem:  Mijn nationale asduif heeft maar 1 eitje gelegd... en de schelp werd waarschijnlijk bij het leggen van het ei beschadigd. Dus heb ik er gewoon kalk eieren onder gelegd. Haar terug laten leggen komt mij niet goed uit. Op moment dat de jongen van mijn weduwnaars groot genoeg zijn, verhuis ik alle jongen met de partner waarmee ik niet zal spelen naar het hok van de jongen. Op het vlieghok is het dan onmiddellijk rustig. Zo heb ik het graag... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten