woensdag 8 november 2017

Voorkoppelen.

Bij mijn kwekers ga ik op één koppel na alles herkoppelen. Over wie met wie een nestje mag maken, breek ik mijn hoofd niet.
De doffers hebben wel al allemaal hun bak. Daar moet ik mij dus geen zorgen over maken. Ik laat telkens 2 doffers op het hok en zet er willekeurig 2 duivinnen bij, los op het hok. Opsluiten doe ik nu niet. 2 duivinnen die nog nooit gekoppeld zijn geweest aan deze 2 doffers.
Bij de eerste 2 was alles na een uurtje in kannen en kruiken. Ze mogen 2 volle dagen samen blijven zodat de duivinnen hun nieuwe bak goed gewoon worden.
Gisterenavond was het aan de volgende 2. Toen ik na mijn werk ging kijken was het ook al koekenbak!
Als alles gekoppeld is, zal ik ze elk weekend nog eens allemaal een dagje samen laten. Eind november zullen ze helemaal klaar zijn om de winterkweek aan te vatten.
De eerste dagen van de definitieve koppeling hou ik alles in het oog. Als er duivinnen naar hun bak van vorig jaar vliegen, zorg ik er voor dat beide koppels nooit samen los op het hok komen. Na 3 à 4 dagen hebben ze het spelletje door en weten de duivinnen dat ze niet meer welkom zijn bij hun 'ex'.

Bij de weduwnaars ga ik niet voorkoppelen. Deze laat ik nog enkele weken 'rusten'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten