woensdag 20 september 2017

Ik heb deze week de mest van mijn duiven nog eens opgestuurd. Vorige keer was ik best tevreden van de 'vetcheck' die je op pitts kan bestellen. Toen heb ik lang moeten wachten voor ik het pakketje in de bus kreeg. Nu had ik het al na 2 dagen!
Voor 60 euro + verzendingskosten krijg je een ruim onderzoek en ook onmiddellijk de nodige raad om desgewenst in te grijpen.
Indien er iets vastgesteld wordt, heb ik nog ruim de tijd om iets te ondernemen voor het kweekseizoen er aan komt. Ingrijpen zal ik zowiezo... een strenge selectie is het beste middel om de duiven gezond te houden. Op papier ben ik bijna rond. In het weekend laat ik alle duiven één voor één door mijn handen glijden. Daarna is er geen weg meer terug.
Het weekend is ook het startschot van de grote kuis van de hokken. Ontsmetten en branden doe ik niet meer, enkel als het moet na één of andere ziekte. Met het vuile stro kan ik terecht op de mesthoop bij den boer.  Van de gelegenheid maak ik dan gebruik om vers stro mee te brengen. En de kwaliteit van het stro is dit jaar heel goed :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten