zaterdag 12 augustus 2017

Zaterdagavond. Juist mijn duiven gaan inkorven voor Noyon. Na Bourges II gaat het aantal ingekorfde duiven in ons lokaal sterk naar beneden. De echte noyonisten gaan door tot het einde, maar die lopen er de laatste tijd maar dunnetjes bij.
Wie zijn jongen eind juli niet op nest heeft gekregen en niet heeft verduisterd, mag het vergeten. De vierde en vijfde pen gaat er één dezer dagen onverbiddelijk uit. En dan mag je de boeken toe doen.
Mijn jongen broeden tussen de 7 en 14 dagen. Normaal kan ik tot begin september met een serieuze ploeg jongen verder spelen.
De derde ronde had ik vorige zondag mee voor hun eerste Noyon. Voordien hadden ze reeds 4 maal op woensdag Quievrain gevlogen. 6 van de 13 jongen hadden prijs. Zelfs 2 vlogen per 10-tal. Deze week heb ik ze thuis moeten laten omdat de rui reeds te ver gevorderd is. De oortjes van sommige jongen zijn bijna bloot...dan mag je prijs vliegen vergeten.
Vorige zondag was schitterend... uitslag staat op de site van Beersel.

Één koppel moest vandaag al jongen hebben, maar eitjes zijn niet uitgekomen. Ben dus op zoek naar een eitje welke op kippen staat of een jong van maximum 3 dagen... Wie kan er mij één bezorgen en liefst niet te ver van Huizingen woont...

1 opmerking: