woensdag 5 juli 2017

De schade valt mee. Eén jong en één jaarling raakten niet thuis van Noyon. Eén jaarling kwam dinsdag totaal leeggevlogen terug... hoe het beestje thuis geraakt is, is een wonder. De borstspier is helemaal verdwenen. Hij zit sinds gisteren in een afzonderlijk bakje, maar weigert te eten of te drinken en blijft gewoon op dezelfde plaats zitten.
Geen enkel van mijn jaarlingen staat op de uitslag. Mijn beste jaarling kwam er maandag door om 7 uur. Totaal leeg gevlogen. Voor dit jaar zit zijn seizoen er op. Hij mag rustig recupereren om vlot door de rui te geraken.


Zaterdagnamiddag ging ik er bij de inkorving van uit dat de duiven op maandag gingen gelost worden. Maandag gaven ze schitterend weer. Maar de lossingsverantwoordelijken hebben weer eens bewezen dat ze de hulpmiddelen die op internet te vinden zijn om het weer en het weer van de komende uren in te schatten, niet gebruiken.
Tien jaar geleden zou ik het nog begrepen hebben om te lossen. Als het weer tussen de lossingsplaats en thuis goed was, werd er gelost. Nu kunnen we perfect inschatten hoe het weer op de thuisbasis zal zijn op het moment dat de duiven gaan aankomen.


Ik vraag mij af wanneer ze het nu eens eindelijk gaan leren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten