donderdag 20 oktober 2016

Gisterenavond heb ik de reportage over antibiotica gezien op TV. Vooral de schade die antibiotica aanricht met onze darmflora... alle bacteriën worden gewoon gedood...ook de levensnoodzakelijke goede bacteriën!
Moest daarbij denken aan al diegenen die rond deze tijd een 10 daagse kuur geven met oa baytril tegen paratyfus. Ik heb dit vroeger ook nog gedaan. Als deze kuur bij duiven dezelfde uitwerking heeft als bij de mens... ?
De wijze woorden op het einde van de reportage => antibiotica kan mensen redden, maar mogen enkel gebruikt worden als het echt noodzakelijk is.
Bij zo maar een kuur geven met baytril tegen paratyfus heb ik serieuze vragen na het zien van deze reportage. Zeker als de meeste specialisten ook al vragen stellen bij het nut van zo een kuur.
Ik persoonlijk laat regelmatig de mest van mijn duiven testen op salmonella (paratyfus). Als deze positief is, ga ik pas behandelen.  Drie jaar geleden was dit het geval en hebben we dit vlot kunnen verhelpen. Al de controles nadien waren negatief.
Het is nu het ideale ogenblik om de mest van uw duiven grondig te laten checken. Als er iets niet goed zit, kan je nog voor eind november (kweek) behandelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten