donderdag 28 juli 2016

De natte oogjes hebben toegeslagen. Elk jaar rond deze tijd hebben we prijs. Zowel bij mijn vroege jongen als bij mijn 3de ronde. Deze laatste zitten in een volière. Lucht genoeg. Daar kan het dus niet aan liggen. Maar aangezien het dak in doorzichtige golfplaten bestaat, overvloedig zonlicht.
Volgens Ad Scharlaeckens is het dat juist wat je moet vermijden.
Bij mijn vroege jongen heb ik dit zoveel mogelijk proberen te doen, maar toch heb ik prijs... Zal eens moeten gaan kijken op de hokken van Ad hoe donker hij zijn hokken maakt.


Enkele jaren terug had men mij gezegd dat het zou gaan om het herpesvirus. Al 3 jaar lang ent ik mijn jongen tegen het herpesvirus...


Zaterdag zei een collega melker mij dat met Lysocur van Comed het probleem op 2 dagen tijd opgelost is. Dit zijn oogdruppels op basis van kruiden en planten. Kan ik moeilijk geloven dat deze druppels zo geneeskrachtig zijn. Maar ik ga het uittesten. De vroege jongen krijgen elke dag een druppel in beide ogen. Deze van de derde ronde laat ik met rust. We zullen zien welk hok het snelst terug in orde is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten