dinsdag 28 juni 2016

Mijn duiven zijn hunne kluts kwijt denk ik... noem het hun vertrouwen... Er zit geen lijn meer in de prestaties van mijn oude en jaarse de voorbije weken. Niet alleen bij mij. Neem nu Jean Limbourg. Vorige week de 4 eerste bij de oude duiven op Noyon. Een hok in volle form dacht ik. Op de uitslag van zondag zijn deze 4 oude niet te bespeuren...
Bij mijn jongen had ik gehoopt dat ik enkele prijzen per 10-tal zou halen. Wel, aan de 20ste prijs heb ik er 4 (op meer dan 500 jongen). Maar daar stopt het dan ook. 7 op 26.


En nu kunnen we één grote fout maken, dat is van onze spelwijze plots helemaal te wijzigen. Volgens mij zijn mijn jaarse en oude in prima conditie... als het weer nu eens meezit, moeten de prestaties volgens mij terug verbeteren.


Ook mijn jongen zitten vrij goed in hun fel. Enkel het vertrouwen is er niet... dit gaan we proberen bij te werken door ze op korte afstand 3 dagen na elkaar te gaan lossen (als het weer mee zit). Eén probleem, het zal rond 18 uur moeten, want ik kan hiervoor geen verlof gaan nemen. Resultaat hiervan zullen we volgende zondag zien.
We gaan duivinnen en doffers samen lossen; Bij de thuiskomst zet ik ze na 5 minuten terug afzonderlijk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten