dinsdag 21 juni 2016

Eindelijk en min of meer normale zondag voor onze duifjes. En....we beginnen met de eerste prijs bij de jonge duiven ! Toeval ? Het zou kunnen, want verder geen enkele prijs per 10-tal met mijn jongen. 11 prijzen op 26 jongen.  Dit lag binnen mijn verwachtingen.
Er ontbreken er nog 2. Valt ook best mee gezien de catastrofe van vorige week.


Ik heb wel nieuws gekregen van 4 jonge duiven. Nederland - Duitsland (met dank aan Andy en Facebook) - Oudenaarde en Aalst. Ik ga de jongen wel niet terughalen, maar stuur het eigendomsbewijs op indien deze melkers het wensen.


Gisteren heb ik mijn hokken bij de jongen ook meer verduisterd. Hiermee bedoel ik niet dat ik ze helemaal donker maak, maar ik ga proberen van rechtstreekse zonnestralen te vermijden bij mijn jonge duiven. Vanaf nu mogen ze dus niet meer gaan luieren in de spoetnik. Deze sluit ik nu af met mijn ikea-deurtjes (idee van mijn vrouw!).
Waarom? Volgens Ad Schaerlaeckens zijn de problemen met de ogen bij de jonge duiven in de maanden juni en juli vooral te wijten aan te veel zonlicht op de hokken. En volgens verschillende bronnen zijn er melkers die hiermee geen problemen hebben... en meestal zitten de jongen daar op nogal donkere hokken...


Normaal duiken deze problemen rond juni op...als de zon fel schijnt... aangezien ik hoop dat de zon in de komende dagen de bovenhand zal halen, heb ik mijn hokken nu al aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten