maandag 9 mei 2016

13 prijzen per drietal op 20 duiven...maar slechts 2 per 10-tal, geen enkele kopprijs! We zijn beter gewoon, maar klagen doen we niet. Wel hopen dat ik eindelijk terug in die toptien geraak... Hoe? Vooral niet plots van systeem gaan veranderen heb ik van ervaren liefhebbers geleerd. Als de duiven gezond zijn, komt de form vroeg of laat terug naar boven.

Slechter vergaat het mijn jongen...hebben al enkele dagen geen eetlust meer. Ze zien er gezond uit, maar de meeste blijven na hun oefenvlucht gewoon op het dak zitten. Het eten in hun krop verteert niet.
Elk jaar rond deze tijd duikt dit probleem op. Meestal na de eerste of tweede oefenvlucht. De vorige jaren ging dit over door enkele dagen licht en weinig te voederen. Extra appelazijn in het drinkwater om de darmen een beetje te verzuren in de hoop dat die virusjes het hazenpad kiezen...
Vandaag verneem ik dat mijn collega enkele straten verder hetzelfde probleem heeft. Ook hij had zijn jongen vorige week de eerste keer mee. Zal alles met stress te maken hebben...denk ik.

Een gouden raad... steek uw jongen zo vlug mogelijk de grote mand in. Als je wacht tot net voor het seizoen is de kans groot dat je de eerste vlucht met de gebakken peren zit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten