woensdag 13 april 2016

Maandag heb ik de 1ste ronde jongen en 2de ronde samen hun oefenvluchtje laten afwerken. Belangrijkste reden is dat het voor mij beter uitkomt. Als werkende duivenliefhebber moet je creatief omspringen met het verzorgen van de duifjes.
Ik laat graag mijn jongen zo vroeg mogelijk uit. Liefst voor de begeleiders hun leerduiven lossen in Halle en omstreken. Als onze duifjes daar in terecht komen, draait dit soms uit op een echte ramp.
Om 7u15 gaan de hokken al open. Aangezien de tweede ronde nog niet echt ver wegtrok, vliegen ze nu niet lang... het is nog even wennen om nu met 60 gelijk de lucht in te gaan. Maar normaal zal dit vlug beteren.
Nog een reden om de twee rondes nu al samen te laten, is de stress die dit meebrengt. En stress kan aanleiding geven tot het uitbreken van allerlei kwaaltjes bij de jongen. Als dit het geval zou zijn, beter nu dan op het moment dat we beginnen op te leren.
De twee hokken blijven nog gescheiden, maar de schuifdeur blijft op een kier open staan. De jongen kunnen kiezen op welk hok ze willen.
Het hok van de tweede ronde verduister ik vanaf 18u30. Als de zon onder is, schuif ik de verduisterramen opzij. Ontwaken doen ze samen met de ochtendzon. De jongen kiezen er dus zelf voor om op dit hok te gaan slapen.
Als Vitesse speler zijn de mooiste vluchten voor jonge duiven in juni en juli. Als je echt gaat verduisteren tot juni, komt de form te laat. In augustus zitten de jongen dan super, maar bij ons vliegen er dan nog maximum 150 à 200 jongen.
Mijn bedoeling is de rui van de jongen van de 2de ronde een 3-tal weken te vertragen. Met de eerste ronde is er geen enkel probleem om tot eind augustus te spelen. Tegen half augustus moeten ze wel op eitjes zitten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten