vrijdag 1 april 2016

1 April... stand van zaken op mijn duivenhok:

De weduwnaars: sinds deze week beginnen ze goed te vliegen.Als ik ze los zijn ze enkele minuten uit het zicht. Langer dan 10 minuten zijn ze nooit weg. Eens terug op het dak van het hok vliegen ze niet makkelijk meer op... maar begin april doen ze dit nooit bij mij.
Deze week ben ik ze 3 keer gaan lossen. 10 - 15 en 25 km. Vandaag waren ze 5 minuten voor mij thuis... op 2 duivinnen na.

Duivinnen: ga met 6 duivinnen op weduwschap spelen. Momenteel zitten er 2 met elkaar samen in een hoekje te broeden. Ga ze op kleinen jongen spelen gedurende de eerste 2 weken, daarna gaan ze ook op weduwschap. Eens op weduwschap zal ik ze wel afzonderlijk opsluiten in een woonbak.
Veel vliegen doen ze niet. 5 à 10 minuten. Bij het opleren ontbreken steeds 2 à3 duivinnen. Dit zijn zomerjongen. Komen 10-tal minuten na de andere thuis.

Jongen eerste ronde: Vorige week ben ik begonnen met ze de lucht in de jagen. Sinds gisteren verdwijnen ze 10-tal minuten uit het zicht. Langer dan 20 minuten vliegen ze nog niet.

Jongen 2de ronde: De meeste wagen zich al aan enkele solo vluchtjes. Normaal zullen ze volgende week allemaal de lucht in gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten